top of page
5-Obisitascrew___Christophe_De_Muynck-4[1]_edited.jpg

DR. FREDERIEK NUYTENS

Abdominaal chirurg

4-Obisitascrew___Christophe_De_Muynck-5[1].jpg

Dr. Frederiek Nuytens studeerde in 2012 af als arts aan de KU Leuven. Hij vervolledigde zijn opleiding algemene chirurgie aan de Europaziekenhuizen te Ukkel, AZ Groeninge ziekenhuis te Kortrijk, het Zuyderlandziekenhuis in Sittard, Nederland en het UZ Leuven.

Nadien volgde hij een bijkomende opleiding in de abdominale en bariatrische chirurgie in het UZ Leuven en voltooide hij een klinisch en wetenschappelijk fellowship in het universitair ziekenhuis van Rijsel, Frankrijk.  In 2021 vervoegde hij de dienst abdominale chirurgie van het AZ Groeninge waar hij zich focust op chirurgie van de bovenbuik en obesitaschirurgie, inclusief robot chirurgie.  Dr. Nuytens is proctor voor bariatrische robotchirurgie. 

MEVR. CELINE DE MEYERE

Obesitas coördinator

12-Obisitascrew___Christophe_De_Muynck-10[1].jpg

Celine De Meyere studeerde in 2011 af als bachelor in de verpleegkunde aan de Vives Kortrijk. Vervolgens behaalde zij in 2013 een masterdiploma in de verpleeg-en vroedkunde aan de UGent en beëindigde er in 2014 ook de specifieke lerarenopleiding. Sinds 2014 is zij werkzaam in az groeninge waar zij 4 jaar werkte als verpleegkundige op de afdeling abdominale heelkunde. Dit combineerde zij met lesgeven aan studenten van de bachelor verpleegkunde aan de Vives te Kortrijk. In 2018 besliste zij om aan slag te gaan als studiecoördinator op de consultatie abdominale heelkunde. Naast het coördineren van wetenschappelijke studies, is zij ook verpleegkundige specialist in sacrale neuromodulatie. Vanaf 01/06/2021 neemt zij naast haar bestaande werk, de functie van obesitascoördinator op zich waar ze als aanspreekpunt zal fungeren in patiënten hun traject. Voornamelijk het informeren en begeleiden / opvolgen van patiënten staat hier centraal en dit in samenwerking met het volledig multidisciplinair team.

DR. GERD VANHAVERBEKE

Endocrinoloog

6-Obisitascrew___Christophe_De_Muynck-7[2].jpg

Dr. Gerd Vanhaverbeke studeerde in 1998 af als arts aan de KU Leuven. Hij vervolledigde zijn specialisatie opleiding endocrinologie-diabetologie in het UZ Leuven in 2004. Sinds 2004 is hij werkzaam in AZ Groeninge als endocrino-diabetoloog en sinds 2016 is hij er medisch diensthoofd.

Hij heeft een bijzondere interesse in overgewicht/obesitas en de complicaties hiervan en is dan ook lid van de BASO (Belgian Association fort he Study of Obesity).  In 2019 stond hij samen met dr. Hindryckx aan de wieg van het conservatieve multidisciplinair levensstijl groepsprogramma 'Slimmer Onderweg' in AZ Groeninge.

DR. GERTJAN VEREECKE

Endocrinoloog

9-Obisitascrew___Christophe_De_Muynck-8[1].jpg

Dr. Gertjan Vereecke studeerde in 2013 af als arts aan de Universiteit Gent en vervolledigde zijn opleiding tot endocrinoloog-diabetoloog in het UZ Gent tussen 2013 en 2019. Sinds 2019 is hij werkzaam in AZ Groeninge.

Hij is lid van de BASO (Belgian Association for the Study of Obesity) en helpt mee in de begeleiding van mensen met overgewicht. Enerzijds via het conservatieve multidisciplinair levensstijl groepsprogramma “SLIMMER ONDERWEG” in AZ Groeninge. Anderzijds via het multidisciplinair team ter selectie van de kandidaten voor bariatrische heelkunde.

DR. NELE MYNGHEER

Endocrinoloog

15-Obisitascrew___Christophe_De_Muynck-17[1].jpg

Dr. Nele Myngheer studeerde in 2010 af als arts aan de KU Leuven. Ze vervolledigde haar specialisatie opleiding endocrinologie-diabetologie in het UZ Leuven in 2016. Sinds 2017 is zij werkzaam in AZ Groeninge als endocrino-diabetoloog. Zij heeft een bijzondere interesse in het begeleiden van mensen met overgewicht/obesitas en de complicaties hiervan. Enerzijds door middel van een conservatieve aanpak (levensstijl groepsprogramma 'Slimmer Onderweg' of medicatie) dan wel door middel van verwijzing voor bariatrische heelkunde.

DR. ELLEN HEYNS

Endocrinoloog

Ellen Heyns.jpg

Dr. Ellen Heyns studeerde in 1999 af als arts aan de KU Leuven. Ze vervolledigde haar specialisatie opleiding endocrinologie-diabetologie in het UZ Leuven in 2005. Sinds 2010 is ze werkzaam in AZ Groeninge als endocrino-diabetoloog. Ze heeft een bijzondere interesse in de zorg voor en behandeling van mensen met overgewicht/obesitas en de complicaties hiervan. Hiervoor wordt beroep gedaan op het levensstijl groepsprogramma 'Slimmer Onderweg’ en/of ondersteuning met medicatie of verwijzing voor bariatrische heelkunde.

DR. WIM LECOT

Psychiater

8-Obisitascrew___Christophe_De_Muynck-6[1].jpg

Dr Wim Lecot studeerde in 1988 af als arts aan de KU Leuven en werd in 1993 specialist in de psychiatrie na een opleiding via het UZ Leuven en zijn geäffilieerde ziekenhuizen. Sinds 2005 is hij werkzaam in het AZ Groeninge .Hij heeft een bijzondere interesse in stemmings-en verslavingsproblematiek en is tevens systeemtherapeut.

DR. CHANTAL HINDRYCKX

Fysische geneeskunde

17-Obisitascrew___Christophe_De_Muynck-18[1].jpg

Dr Chantal Hindryckx studeerde in 1988 af aan de Universiteit Gent waar zij nadien specialist in de Fysische Geneeskunde en Revalidatie werd.

Zij is sinds 2009 werkzaam in het AZ Groeninge waar zij in 2019  samen met dr Vanhaverbeke aan de wieg stond van het conservatieve multidisciplinair levensstijl groepsprogramma SLIMMER ONDERWEG.

Haar interesse gaat vooral uit naar het revalideren van patiënten door  beweegprogramma’s die het fysiek en mentaal welzijn herstellen.

MEVR. YARA KNOCKAERT

Diëtiste

7-Obisitascrew___Christophe_De_Muynck-11[1].jpg

Yara Knockaert studeerde in 2013 af als diëtiste aan Vives Brugge. Daarna volgde ze verdere opleidingen tot diabeteseducator en overgewicht bij kinderen en adolescenten. Eerder was zij al werkzaam binnen het obesitascentrum en diabetesconventie in AZ Alma. In 2019 startte ze als diëtiste binnen AZ Groeninge. Hier begeleidt ze onder meer patiënten met maag- en darmproblemen, allergieën en intoleranties. Binnen de obesitaskliniek staat zij in voor voedingsbegeleiding voor en na obesitaschirurgie.

MEVR. EVY DELONGUEVILLE

Diëtiste-diabeteseducator

14-Obisitascrew___Christophe_De_Muynck-12[1].jpg

Evy Delongueville studeerde in 2011 af als diëtiste aan KAHO Sint-Lieven Gent. In 2012 beëindigde ze haar postgraduaat diabeteseducator en in 2016 voltooide ze de navorming sportdiëtiek. Sinds 2011 werkt ze als diëtiste in het diabetescentrum in het AZ Groeninge waar ze ambulante consultaties doet. Daarnaast begeleidt ze mensen naar een evenwichtiger voedingspatroon binnen het multidisciplinair groepsprogramma ‘Slimmer Onderweg’ van de obesitaskliniek.

MEVR. EVY CHRISTIAENS

Diëtiste

19-Obisitascrew___Christophe_De_Muynck-19[1].jpg

Evy Christiaens studeerde in 2009 af als diëtiste aan Vives Brugge. Vervolgens behaalde zij in 2011 het diploma van de Specifieke lerarenopleiding, in 2017 het postgraduaat Diabeteseducator en in 2019 het certificaat Getrainde begeleider na Gastric Bypass chirurgie. Daarnaast verdiept ze zich in emotioneel eetgedrag. Sinds 2011 is ze werkzaam als diëtiste binnen AZ Groeninge. In 2016 mocht ze de intrede maken binnen het diabetesteam. Het werk als diëtiste in het diabetescentrum wordt gecombineerd met gastcolleges aan toekomstige diabeteseducatoren en het geven van vormingen omtrent het diabetesmanagement. Daarnaast is ze één van de drie diëtisten binnen het conservatieve multidisciplinair levensstijl groepsprogramma ‘Slimmer Onderweg’.

MEVR. DOMINIQUE VERBURGH

Diëtiste

11-Obisitascrew___Christophe_De_Muynck-13[1].jpg

Dominique Verburgh studeerde aan het HTI (huidige VIVES) te Brugge waar ze de opleiding voedings- en dieetleer volgde. Na het behalen van haar diploma werkte ze jarenlang als zelfstandig diëtiste. Daarna volgde ze de cursus diabeteseducator om aan te sluiten bij het team van het diabetescentrum van AZ Groeninge. Daarnaast geeft ze de sessies over voeding van het conservatieve multidisciplinair levensstijl groepsprogramma Slimmer Onderweg.

MEVR. FRANCE DE POTTER

Klinisch psychologe

France-1.jpg

France De Potter studeerde in 2020 af als bedrijfspsycholoog aan de Universiteit Gent. Twee jaar later behaalde ze ook de diploma’s van klinische psychologie en sportpsychologie aan de KU Leuven. In haar laatste masterjaar deed France stage als klinisch psychologe op de fysische geneeskunde en de pijnkliniek in AZ Groeninge. Sinds 2022 is ze ook werkzaam in AZ Groeninge, als klinisch psychologe voor de fysische geneeskunde en het diabetescentrum. Daarnaast werkt ze in bijberoep als sportpsychologe bij een multidisciplinair sportcentrum. Voor de obesitaskliniek neemt ze de groepssessies voor Slimmer Onderweg op zich.

bottom of page