top of page

DR. FREDERIEK NUYTENS

Abdominaal chirurg

5D1A2496.jpg

Dr. Frederiek Nuytens studeerde in 2012 af als arts aan de KU Leuven. Hij vervolledigde zijn opleiding algemene chirurgie aan de Europaziekenhuizen te Ukkel, AZ Groeninge ziekenhuis te Kortrijk, het Zuyderlandziekenhuis in Sittard, Nederland en het UZ Leuven.

Nadien volgde hij een bijkomende opleiding in de abdominale en bariatrische chirurgie in het UZ Leuven en voltooide hij een klinisch en wetenschappelijk fellowship in het universitair ziekenhuis van Rijsel, Frankrijk.  In 2021 vervoegde hij de dienst abdominale chirurgie van het AZ Groeninge waar hij zich focust op chirurgie van de bovenbuik en obesitaschirurgie. 

MEVR. CELINE DE MEYERE

Obesitas coördinator

cdm.jpg

Celine De Meyere studeerde in 2011 af als bachelor in de verpleegkunde aan de Vives Kortrijk. Vervolgens behaalde zij in 2013 een masterdiploma in de verpleeg-en vroedkunde aan de UGent en beëindigde er in 2014 ook de specifieke lerarenopleiding. Sinds 2014 is zij werkzaam in az groeninge waar zij 4 jaar werkte als verpleegkundige op de afdeling abdominale heelkunde. Dit combineerde zij met lesgeven aan studenten van de bachelor verpleegkunde aan de Vives te Kortrijk. In 2018 besliste zij om aan slag te gaan als studiecoördinator op de consultatie abdominale heelkunde. Naast het coördineren van wetenschappelijke studies, is zij ook verpleegkundige specialist in sacrale neuromodulatie. Vanaf 01/06/2021 neemt zij naast haar bestaande werk, de functie van obesitascoördinator op zich waar ze als aanspreekpunt zal fungeren in patiënten hun traject. Voornamelijk het informeren en begeleiden / opvolgen van patiënten staat hier centraal en dit in samenwerking met het volledig multidisciplinair team.

DR. GERD VANHAVERBEKE

Endocrinoloog

5D1A2073_0.jpg

Dr. Gerd Vanhaverbeke studeerde in 1998 af als arts aan de KU Leuven. Hij vervolledigde zijn specialisatie opleiding endocrinologie-diabetologie in het UZ Leuven in 2004. Sinds 2004 is hij werkzaam in AZ Groeninge als endocrino-diabetoloog en sinds 2016 is hij er medisch diensthoofd.

Hij heeft een bijzondere interesse in overgewicht/obesitas en de complicaties hiervan en is dan ook lid van de BASO (Belgian Association fort he Study of Obesity).  In 2019 stond hij samen met dr. Hindryckx aan de wieg van het conservatieve multidisciplinair levensstijl groepsprogramma 'Slimmer Onderweg' in AZ Groeninge.

DR. GERTJAN VEREECKE

Endocrinoloog

5D1A8738.jpg

Dr. Gertjan Vereecke studeerde in 2013 af als arts aan de Universiteit Gent en vervolledigde zijn opleiding tot endocrinoloog-diabetoloog in het UZ Gent tussen 2013 en 2019. Sinds 2019 is hij werkzaam in AZ Groeninge.

Hij is lid van de BASO (Belgian Association for the Study of Obesity) en helpt mee in de begeleiding van mensen met overgewicht. Enerzijds via het conservatieve multidisciplinair levensstijl groepsprogramma “SLIMMER ONDERWEG” in AZ Groeninge. Anderzijds via het multidisciplinair team ter selectie van de kandidaten voor bariatrische heelkunde.

DR. WIM LECOT

Psychiater

5D1A2098.jpg

Dr Wim Lecot studeerde in 1988 af als arts aan de KU Leuven en werd in 1993 specialist in de psychiatrie na een opleiding via het UZ Leuven en zijn geäffilieerde ziekenhuizen. Sinds 2005 is hij werkzaam in het AZ Groeninge .Hij heeft een bijzondere interesse in stemmings-en verslavingsproblematiek en is tevens systeemtherapeut.

DR. CHANTAL HINDRYCKX

Fysische geneeskunde

5D1A4454.jpg

Dr Chantal Hindryckx studeerde in 1988 af aan de Universiteit Gent waar zij nadien specialist in de Fysische Geneeskunde en Revalidatie werd.

Zij is sinds 2009 werkzaam in het AZ Groeninge waar zij in 2019  samen met dr Vanhaverbeke aan de wieg stond van het conservatieve multidisciplinair levensstijl groepsprogramma SLIMMER ONDERWEG.

Haar interesse gaat vooral uit naar het revalideren van patiënten door  beweegprogramma’s die het fysiek en mentaal welzijn herstellen.

MEVR. YARA KNOCKAERT

Diëtiste

137423.jpg

Yara Knockaert studeerde in 2013 af als diëtiste aan Vives Brugge. Daarna volgde ze verdere opleidingen tot diabeteseducator en overgewicht bij kinderen en adolescenten. Eerder was zij al werkzaam binnen het obesitascentrum en diabetesconventie in AZ Alma. In 2019 startte ze als diëtiste binnen AZ Groeninge. Hier begeleidt ze onder meer patiënten met maag- en darmproblemen, allergieën en intoleranties. Binnen de obesitaskliniek staat zij in voor voedingsbegeleiding voor en na obesitaschirurgie.

MEVR. MAITE ROESBEKE

Klinisch psychologe

MR.jpg

Maïté Roesbeke studeerde in 2007 af als klinisch psycholoog aan Ugent en beëindigde in 2020 een postgraduaat in de Relatie-, gezins- en systeempsychotherapie. Sinds 2012  is zij werkzaam  als klinisch psycholoog in AZ Groeninge en sinds 2017 is zij er afdelingshoofd van de dienst klinische psychologie. Naast het beleidsmatige stuk doet zij ambulante consultaties psychotherapie en is zij betrokken bij de obesitaskliniek. Dit in kader van diagnostiek en gerichte postoperatieve zorg.

DHR. PIETER NAERT

Klinisch psycholoog

pieter naert.jpg

Pieter Naert studeerde in 2004 af als klinisch psycholoog aan Ugent en beëindigde in 2013 een postgraduaat in de Gedragstherapie. Sinds november 2022  is hij werkzaam  als klinisch psycholoog in AZ Groeninge. Hij is betrokken bij de obesitaskliniek in kader van diagnostiek en gerichte postoperatieve zorg. Daarnaast doet hij ambulante consultaties psychotherapie, en is hij psycholoog op de eenheid psychiatrische spoedinterventie (EPSI).

bottom of page